Badkar

Badkar

Badkar – bada och njut!

Badkaret, en plats av avkoppling och lyx i det moderna hemmet, har utvecklats till mycket mer än bara en funktionell enhet. Det finns en mångfald av badkarstyper och stilar som tillgodoser olika smaker och behov. Från traditionella frittstående badkar med sina förföriska klor och eleganta former till moderna jacuzzibadkar med avancerade massagefunktioner, finns det ett badkar för varje önskan.

Utöver dess estetiska roll erbjuder badkaret en möjlighet att varva ner och skapa en avskild stund av välbefinnande. Det kan vara platsen där man avslutar en stressig dag eller en plats för romantik och avkoppling. Materialval som porslin, emalj och akryl påverkar inte bara badkarets utseende utan också dess hållbarhet och underhåll. Oavsett om det är ett klassiskt klotsformat badkar eller ett futuristiskt bubbelbad, utgör badkaret en central del av det moderna badrummet och en investering i personlig välbefinnande.

Valet av badkar vid Badrumsrenovering

Valet av badkar är en central del av badrumsrenoveringen och kan påverka både estetik och funktionalitet. Först och främst bör du överväga utrymmet och formen på ditt badrum för att välja rätt typ av badkar. Ett fristående badkar kan vara ett lyxigt tillskott som skapar en fokus punkt, medan inbyggda badkar passar bra i mindre utrymmen.

Materialvalet är också viktigt; akrylbadkar är populära för sin lätta vikt och värmeisolerande egenskaper, medan gjutjärnsbadkar ger en mer traditionell känsla och håller värmen längre. Funktioner som djup, form och massagealternativ kan anpassas efter dina personliga preferenser och användningsbehov.

Slutligen, överväg badkarets stil i relation till resten av badrummets design. Ett modern badkar kan komplettera en samtida estetik, medan ett klofot badkar ger en touch av klassisk elegans. Genom att noga välja ditt badkar kan du inte bara förbättra badrummets utseende utan också skapa en avkopplande och funktionell oas för avkoppling.

Storlek och layout på badkaret

Valet av storlek och layout på badkaret spelar en avgörande roll för utformningen och funktionaliteten i ett badrum. För ett mindre badrum kan ett hörnbadkar vara en smart lösning, vilket utnyttjar rummet optimalt och skapar en känsla av rymd. Större badrum kan dra nytta av fristående badkar som blir en central fokuspunkt och ger en lyxig atmosfär.

För dem som prioriterar bekvämlighet finns det badkar i olika längder och djup. Ett djupt badkar kan erbjuda en avkopplande och terapeutisk upplevelse, medan längden kan anpassas efter tillgängligt utrymme. För par kan ett bredare badkar vara en romantisk och praktisk investering.

Layouten är också viktig för att skapa en harmonisk atmosfär. Genom att placera badkaret nära fönstret kan du njuta av naturligt ljus medan du badar och skapa en ljus och öppen känsla. Oavsett om det är ett kompakt hörnbadkar eller ett generöst fristående alternativ, är valet av storlek och layout på badkaret en nyckelaspekt för att skapa det perfekta badrummet.

Material och underhåll

Valet av material för ditt badkar påverkar inte bara dess estetik utan också dess underhåll och livslängd. Porslin, akryl, gjutjärn och glasfiber är några vanliga materialval för badkar, var och en med sina egna fördelar och överväganden. Porslin är känt för sin hållbarhet och värmebeständighet men kan vara känsligt för repor. Akrylbadkar är lätta och värmebevarande, men de kan repas enklare. Gjutjärn erbjuder en robust konstruktion men kan vara tungt. Glasfiberbadkar är lätta och prisvärda men kan vara mindre hållbara.

För att upprätthålla ditt badkar på bästa sätt är det viktigt att använda lämpliga rengöringsmedel och undvika starka kemikalier som kan skada ytan. Regelbunden rengöring, undvikande av repande föremål och följa tillverkarens rekommendationer för underhåll kan förlänga ditt badkars livslängd och bevara dess skönhet. Genom att förstå materialens egenskaper och vidta lämpliga åtgärder för underhåll kan du njuta av ett välbevarat och funktionellt badkar under lång tid.

Miljöhänsyn

Miljöhänsyn vid val av badkar är av växande vikt när det gäller att skapa en hållbar och miljövänlig badrumsdesign. Genom att välja material och tillverkningsmetoder med minimal miljöpåverkan kan man minska den ekologiska fotavtrycket av ett badkar.

Ett alltmer populärt val är badkar tillverkade av återvinningsbara material, som återvunnen akryl eller sten kompositer. Dessa material minskar behovet av ny extraktion av resurser och minimerar avfallet. Dessutom kan badkar med vatten besparande teknik vara ett sätt att minska vattenförbrukningen, vilket också är en viktig miljöhänsyn.

Vid renoveringar eller byte av badkar kan återanvändning eller donation av det befintliga badkaret vara ett hållbart alternativ. Genom att göra medvetna val kan man skapa en harmoni mellan komfort och miljövänlighet i badrumsdesignen, vilket är avgörande för att främja en mer hållbar livsstil.

Prova innan du köper

Att prova innan du köper ett badkar är en klok strategi för att säkerställa att ditt val motsvarar dina förväntningar och behov. Besök ett badrumsutställningsrum eller butik för att uppleva badkaret fysiskt. Kliv in och sitt ner för att bedöma komforten, och överväg storleken i förhållande till ditt badrum. Detta ger dig en känsla av utrymmet och hur badkaret kommer att integreras i din dagliga rutin.

Utöver komfort är det viktigt att överväga badkarets design och material. Berör ytan för att bedöma dess kvalitet och värmeledande egenskaper. Många butiker erbjuder även möjligheten att justera vattennivån i badkaret för att simulera en mer autentisk badupplevelse.

Genom att testa olika badkar får du inte bara insikt i deras fysiska egenskaper utan kan även avgöra om de harmonierar med din personliga smak och badrumsdesign. Detta proaktivt tillvägagångssätt ger trygghet i ditt beslut och säkerställer att ditt nya badkar inte bara är vackert utan även funktionellt och anpassat efter dina preferenser.

Badkar

Tre stora butiker som säljer badkar och som du kan besöka

 1. Bauhaus: Bauhaus är en populär byggvaruhuskedja som erbjuder ett brett utbud av badkar i olika storlekar, material och stilar.
 2. Byggmax: Byggmax är en annan välkänd byggvaruhuskedja som har ett sortiment av badkar i olika prisklasser och utföranden.
 3. Hornbach: Hornbach är en stor butikskedja specialiserad på bygg- och trädgårdsprodukter. De har ett omfattande sortiment av badkar och badrumsprodukter för olika smaker och budgetar.

Internationella och Svenska Badkarstillverkare

Internationella Badkarstillverkare:

 1. Kohler (USA)
  Kohler är en framstående badrumstillverkare känd för sina högkvalitativa produkter och innovativa designlösningar. Företaget erbjuder ett brett utbud av badkar, duschar, toaletter och andra badrumsprodukter. Kohlers produkter kännetecknas av stilren design, hållbarhet och avancerad teknologi, vilket gör dem populära bland kunder som söker exklusiva och funktionella badrumsinredningar.
 2. Jacuzzi (Italien)
  Jacuzzi är en framstående badrumstillverkare känd för sina lyxiga spabad och badkar. Med över 60 års erfarenhet erbjuder Jacuzzi innovativa och eleganta produkter som erbjuder avkoppling och välbefinnande. Deras exklusiva sortiment inkluderar bubbelbadkar och spabad med avancerade teknologier, vilket gör dem till en ledande aktör inom branschen för badrumsdesign och komfort.
 3. Duravit (Tyskland)
  Duravit är en framstående badrumstillverkare känd för sin högkvalitativa och innovativa design. Företaget erbjuder ett brett sortiment av produkter, inklusive badkar, tvättställ, toaletter och badrumsmöbler. Duravit är känt för sitt moderna och tidlösa formspråk samt för att använda avancerade material och tekniker, vilket gör deras produkter mycket efterfrågade på marknaden.
 4. TOTO (Japan)
  TOTO är en framstående badrumstillverkare känt för sina högkvalitativa produkter och innovativa teknologier. Företaget erbjuder ett brett utbud av badkar, toaletter, duschar och andra badrumsprodukter. TOTO är känt för sitt engagemang för design, komfort och hållbarhet och har blivit ett föredraget varumärke för dem som söker lyxiga och funktionella badrumsprodukter av högsta kvalitet.
 5. Victoria + Albert (Storbritannien)
  Victoria + Albert är en framstående badrumstillverkare känd för sitt exklusiva sortiment av badkar och badrumsprodukter. Deras produkter kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design och hållbarhet. Företaget fokuserar på att skapa badrumsmöbler och badkar i vackra former och ergonomisk design, vilket ger en lyxig och avkopplande badrumsupplevelse.

Svenska Badkarstillverkare

 1. Gustavsberg
  Gustavsberg är en framstående badrumstillverkare med över 190 års erfarenhet av att skapa högkvalitativa badrumsprodukter. Företaget är känt för sin innovation, design och hållbarhet. Gustavsberg erbjuder ett brett sortiment av badkar, handfat, toaletter och andra badrumsprodukter som kombinerar stil med funktion, vilket gör dem till ett populärt val bland kunderna.
 2. IFÖ
  IFÖ är en framstående badrumstillverkare med fokus på högkvalitativa produkter. Företaget erbjuder ett brett sortiment av sanitetsprodukter, inklusive badkar, handfat och toaletter. IFÖ är känt för sin innovation, hållbarhet och stilrena design. Deras produkter är populära bland kunder som söker pålitliga och eleganta lösningar för sina badrumsrenoveringar.
 3. Svedbergs
  Svedbergs är en framstående badrumstillverkare med över 90 års erfarenhet. Företaget erbjuder högkvalitativa produkter, inklusive badkar, duschar, möbler och badrumstillbehör. Svedbergs fokuserar på innovativ design, hållbarhet och funktionalitet. Deras sortiment inkluderar moderna och klassiska lösningar, och de är kända för att skapa stilfulla badrumslösningar som passar olika smaker och behov.
 4. Hafa
  Hafa är en framstående badrumstillverkare som erbjuder högkvalitativa produkter för badrumsrenovering och inredning. Företaget är känt för sitt eleganta och funktionella sortiment av badkar, duschväggar, möbler och tillbehör. Hafa fokuserar på stil, hållbarhet och innovation, vilket gör dem till ett pålitligt val för kunder som söker moderna och väldesignade badrumsprodukter.
 5. Westerbergs
  Westerbergs är en framstående badrumstillverkare som erbjuder högkvalitativa produkter och innovativa lösningar för moderna badrum. Med fokus på design och funktionalitet producerar de badkar, duschar och badrumsmöbler av högsta standard. Deras sortiment kombinerar stil, hållbarhet och användarvänlighet, vilket gör dem till ett pålitligt val för badrumsrenoveringar.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer och utforska olika tillverkares sortiment kan du säkerställa att du väljer ett badkar som passar både din badrumsdesign och dina personliga behov. Ett välvalt badkar blir inte bara en funktionell del av ditt badrum, det blir en fristad där du kan skapa minnen av avkoppling och njutning under många år framöver. När du investerar i det perfekta badkaret, investerar du också i din personliga välbefinnande och badrumsupplevelse. Gör ditt badrum till en plats där avkoppling och lyx går hand i hand, och låt ditt badkar bli kärnan i denna fridfulla reträtt.

 

Installation och placering

Installation och placering av ett badkar är en viktig del av badrumsdesignen för att skapa en avkopplande och funktionell miljö. För det första är det viktigt att överväga golvytan för att säkerställa att den kan bära badkarets vikt när det fylls med vatten och att det finns tillräckligt med utrymme runt för att möjliggöra enkel åtkomst.

Placeringen av badkaret bör också beaktas för att optimera utnyttjandet av rummet och skapa en harmonisk layout. Många väljer att placera badkaret nära väggar med tillräckligt med utrymme för att installera kranar och duschmunstycken. För dem som söker en lyxigare touch kan ett fristående badkar vara en önskvärd alternativ, vilket ger flexibilitet i placeringen och skapar en visuell framträdande mitt i badrummet.

Vid installationen är det avgörande att anlita professionella för att säkerställa korrekt anslutning till vatten- och avloppssystem. Det är också viktigt att överväga ljudeffekter och isolering för att skapa en avkopplande badupplevelse. Med omsorgsfull planering och professionell installation kan ett badkar bli en central del av ett avkopplande och lyxigt badrum.

 

Badkarsblandare med dusch

Badkarsblandare med dusch är en oumbärlig del av ett modern badrum. Dessa blandare kombinerar stil och funktionalitet på ett elegant sätt. Med en badkarsblandare med dusch kan du enkelt växla mellan att fylla badkaret och att använda duschfunktionen, vilket ger flexibilitet och bekvämlighet. Den termostatiska teknologin säkerställer att vattnet håller en konstant temperatur, vilket ger en behaglig och säker duschupplevelse. Dessutom finns det olika designs och finishalternativ att välja mellan, vilket gör det möjligt att anpassa blandaren efter din badrumsstil. En badkarsblandare med dusch är ett stilfullt och praktiskt tillskott till ditt badrum.

 

 

Badkars blandare med dusch kan köpas hos Bygghemma.se
Badkarsblandare med dusch kan köpas hos Bygghemma.se

 

 

Badkarsblandare

Badkarsblandare är en central del av varje badrum, som ger både funktionalitet och stil till din badkarupplevelse. Dessa blandare är utformade för att ge exakt kontroll över vattenflödet och temperaturen när du fyller badkaret. De finns i olika designer, inklusive väggmonterade och golvvikta alternativ, samt olika material som rostfritt stål och krom för att matcha din badrumsinredning. Moderna badkarsblandare är utrustade med avancerade teknologier som termostatstyrning för konstant vattentemperatur och vattenbesparande funktioner för hållbarhet. Med sitt eleganta utseende och praktiska funktioner är badkarsblandare en oumbärlig del av ditt badrum, som ger både bekvämlighet och stil till din dagliga badrutin.

Badkar med tassar

Badkar med tassar är en tidlös klassiker som ger badrummet en touch av elegans och charm. Dessa badkar har fyra distinkta fötter som ger dem en traditionell och romantisk estetik. Det vackra och detaljerade utförandet på tassarna ger badkaret en autentisk känsla och skapar en lyxig atmosfär i badrummet. Badkar med tassar finns i olika former och storlekar, vilket gör dem mångsidiga och passande för olika badrumslayouter. Denna stil av badkar har blivit populär för dem som söker en mix av vintage och modern design och är perfekt för dem som älskar att förena det historiska med det samtida i sitt badrum.

Badkar glasvägg

Badkar med glasvägg är en elegant och praktisk lösning som ger ditt badrum en modern touch. Glasväggen fungerar som en avskärmning och ger samtidigt en öppen känsla i rummet. Den transparenta ytan släpper in ljus och gör badrummet känns större samtidigt som den skyddar mot vattenstänk och håller resten av badrummet torrt. Med olika mönster och texturer på glaset kan du anpassa stilen efter din smak, skapa en privat atmosfär och förhöja badrummets estetik. En badkar med glasvägg är idealisk för dem som önskar både funktionalitet och en stilfull inredning i sitt badrum.

 

Behöver du hjälp?

Att komma i kontakt med oss på Forma kök och bad är en enkel och smidig process. Vi värdesätter våra kunders behov och strävar efter att göra det så bekvämt som möjligt för er att nå oss. Först och främst kan ni besöka vår webbplats där ni hittar detaljerad information om våra tjänster, tidigare projekt och kontaktuppgifter. På webbplatsen finns även ett lättanvänt kontaktformulär som ni kan fylla i med era frågor eller förfrågningar. Vi är snabba på att svara och kommer att återkomma till er så fort som möjligt med relevanta svar.

För de som föredrar en mer direkt kontakt, är ni välkomna att ringa oss på vårt telefonnummer som ni hittar på webbplatsen. Vårt vänliga och kunniga team är redo att besvara era samtal, lyssna på era behov och ge er all nödvändig information om våra tjänster.

Oavsett vilket kontaktalternativ ni väljer kan ni vara säkra på att ni kommer att bli bemötta med professionalitet och omsorg. Vi ser fram emot att höra från er och vara er partner för era köks- och badrumsprojekt.