Köksrenovering Stockholm

Är det dags för en köksrenovering Stockholm? Eller behöver ditt kök rustas upp? Vi hjälper dig att gå från idé till verklighet då vi vet att det kan vara svårt att komma igång.

Köksrenovering i Stockholm

Att renovera ett kök gör man ofta bara en gång i livet Det är ett stort projekt som är dyrt, tidskrävande och där många delar måste klaffa för att du ska få ett kök som är redo att användas. Vi på Forma Kök & Bad erbjuder en professionell projektledning som hjälper dig med din köksrenovering Stockholm från start till mål. 

Kontakta oss så kan vi berätta mer!

Kontakta oss!

Vad säger våra kunder?

Läs vad våra kunder säger om oss!

Köksrenovering i Stockholm

En helhetslösning för köksrenovering Stockholm

Att utföra en lyckad köksrenovering är utmanande och tidskrävande. Det ska dessutom inte bara planeras färg och design på köksluckor, utan även el, vatten, värme, VVS, vitvaror och arbetsytor. Pålitliga hantverkare ska väljas, mått ska tas och offerter ska jämföras. Om du anlitar Forma Kök & Bad så får du en helhetslösning som hjälper dig med hela arbetsprocessen från de allra första skisserna till ett slutfärdigt resultat.

Vi hjälper dig att undvika de vanligaste missarna och fallgroparna som lätt kan ske om man inte har någon tidigare erfarenhet av renoveringar. Dessutom ser vi till att ditt kök får en optimal planlösning utefter hur rummet ser ut. På så sätt blir det smidigare för dig när köket är färdigt och du ska börja laga mat och umgås med vänner i köket.

Köksrenovering Stockholm

Vår projektledare sköter hela arbetsprocessen

Våra ledord är tryggt, tydligt, enkelt och kvalité och hos oss på Forma Kök & Bad står våra kunder alltid i fokus. Vi samarbetar med mycket erfarna och kunniga hantverkare som fackmannamässigt utför din köksrenovering i Stockholm.

Då vår projektledare sköter all kontakt med hantverkare och leverantörer så kan du lugnt luta dig tillbaka medan köket renoveras. Om du har frågor eller funderingar är det vår projektledare du kan vända dig till för svar. Vi erbjuder en tydlig prisbild som visar totalpriset för din renovering. På så sätt vet du vad du kan förvänta dig gällande både pris, service och renovering.

Köksrenovering Stockholm

Att inleda en köksrenovering är som att öppna en dörr till en värld av möjligheter och kreativ utforskning. Renovera köket är inte bara ett projekt; det är en resa genom smak, stil och funktionalitet. I dagens moderna samhälle är köket mycket mer än bara en plats för matlagning. Det är en plats för skapande och samhörighet, där familj och vänner samlas för att dela glädje och skapa minnen.

Köksrenovering stockholm

Renovera kök

Att renovera köket är en betydande investering och en spännande möjlighet att skapa en plats som både är funktionell och estetiskt tilltalande. För att göra din köksrenovering så smidig och framgångsrik som möjligt är det viktigt att noga överväga varje steg. Här är några ovärderliga tips och råd för att vägleda dig genom processen

Skapa en realistisk budget

Först och främst är det avgörande att fastställa en realistisk budget för din köksrenovering. Överskrid inte dina ekonomiska gränser. Vi på Forma kök och bad uppdaterar dig varje gång du väljer att göra ändringar som kan kosta dig mer än vad vi kom överens i början . 

Planera noggrant

En genomtänkt plan är nyckeln till en framgångsrik köksrenovering. Fundera över kökets layout, arbetsytor, förvaring, och val av material. Undersök olika köksstilar och inspireras av det som passar din smak och livsstil. Behöver du hjälp så har vi specialister som kan hjälpa dig me alla ina frågor och funderingar.

Kvalitet över kvantitet

Investera i högkvalitativa material och apparater. Håll fast vid pålitliga och erkända varumärken. Kvalitet varar längre och ger dig bättre prestanda på lång sikt.

Professonell hjälp

Vi ger 100% när vi är ute hos våra kunder och vi vill inte att våra kunder ska behöva vänta en dag förlänge på sitt kök eller badrum. Vi jobbar enligt överenskomilser och gör allt för du ska få ditt drömkök. Läs mer vad våra kunder säger om oss.

Köksrenovering i hela Stockholm

Att renovera köket är inte bara en uppgradering av ditt hem; det är en omvandling av en vardaglig plats till en inspirerande och funktionell oas. Oavsett om du bor i ett mysigt hem i Gamla stan eller en modern lägenhet på Östermalm, är vårt team specialiserat på köksrenoveringar i hela Stockholm.

Vi förstår att varje kök har sin egen personlighet och varje ägare har sina egna drömmar. Därför anpassar vi varje köksrenovering efter dina specifika önskemål. Våra erfarna hantverkare och designers har lång erfarenhet av att skapa kök som inte bara är vackra utan också praktiska och ergonomiska.

Vi är engagerade i hållbarhet och använder miljövänliga material och energieffektiva lösningar i våra projekt. Det är vår övertygelse att skapa ett drömkök inte bara handlar om idag utan också om att investera i en hållbar framtid.

Vi hanterar varje steg av din köksrenovering, från planering och design till installation och färdigställande. Vårt mål är att göra processen så smidig som möjligt för dig, så att du kan njuta av ditt nya kök utan stress och bekymmer.

Oavsett om du drömmer om ett modernt kök med blanka ytor eller ett rustikt kök med varm träinredning, kan vi förverkliga din vision. Kontakta oss idag för en personlig konsultation och låt oss skapa ditt drömkök i Stockholm. Med vår expertis och engagemang är ditt drömkök bara ett samtal bort.

Köksrenovering stockholm

Belysning och Ventilation

Belysning

En välplanerad belysning är hjärtat av varje kök. Det är inte bara praktiskt, det sätter även stämningen. Vid en köksrenovering är det viktigt att tänka på olika typer av belysning för olika ändamål. Arbetsytorna bör ha stark, riktad belysning för att underlätta matlagning. Dimbara lampor över matplatsen ger flexibilitet och skapar en inbjudande atmosfär. Över köksön eller bardisken kan en pendellampa eller en serie små lampor vara ett vackert och funktionellt inslag. Integrerad LED-belysning under skåpen ger både stämning och extra ljus på arbetsytorna. Med smart belysning kan du skapa olika ljusstyrkor för olika aktiviteter, från mysig middag till intensiv matlagning.

Ventilation

En effektiv ventilation är oumbärlig i köket. Den hjälper inte bara till att hålla köket friskt utan eliminerar även matos och fukt, vilket kan vara skadligt på lång sikt. Vid köksrenovering är det en utmärkt tidpunkt att överväga en modern ventilationssystem. Fläkten över spisen bör vara tillräckligt kraftfull för att effektivt dra ut matlagningsoset. Om möjligt, överväg en tystgående fläkt för en störningsfri matlagningsupplevelse. Ventilationen bör vara strategiskt placerad för att täcka hela köket och det område där matlagningen sker.

Modena Stockholm

När du utför en köksrenovering i Stockholm, är det viktigt att överväga stadens specifika behov. Stockholm är känt för sin moderna och stilrena design. Du kan överväga att använda en mix av moderna och traditionella belysningsarmaturer för att skapa en unik och sofistikerad atmosfär. Dessutom, med tanke på stadens växlande väderförhållanden, är ventilationen av extra vikt. Ett effektivt ventilationssystem kommer inte bara att hålla ditt kök friskt utan även skydda din fastighet från fuktrelaterade problem som kan uppstå i det ibland fuktiga klimatet i Stockholm.

Förvaring i Köksrenovering

Förvaring är hjärnan bakom varje välorganiserat kök. Vid köksrenovering är det idealiskt att tänka på innovativa förvaringslösningar för att maximera varje tum av kökets yta. Här är några kreativa idéer för att optimera förvaringen i ditt kök

Skåp och Lådor

Genom att investera i smarta skåp och utdragbara lådor kan du öka förvaringskapaciteten betydligt. Skåp med pull-out hyllor, korgar och organizerinsatser gör det enklare att nå dina köksartiklar och hålla allt organiserat.

Hyllor och öppna förvaringslösningar

Öppna hyllor ger inte bara ett modernt utseende utan gör det också möjligt att visa upp dina vackraste köksartiklar. Öppna hyllor är perfekta för att lagra kryddor, kokböcker och dekorationer. Genom att ha dina vardagliga köksartiklar nära till hands skapar du en effektiv arbetsmiljö.

Integrerad förvaring

Vid köksrenovering är det en bra idé att tänka på integrerad förvaring, där köksapparater och förvaring integreras sömlöst i köksdesignen. Detta ger inte bara en enhetlig look utan minskar också röran och ger köket ett öppet och rymligt utseende.

Pantry och matförvaring

Om du har tillräckligt med utrymme, överväg att inkludera en skafferi i din köksdesign. Ett skafferi är idealiskt för att förvara torrvaror, livsmedelsartiklar och köksredskap. Genom att hålla maten organiserad minimerar du matsvinnet och gör inköpen smidigare.

Köksrenovering Stockholm
Renovera kök Stockholm

Handtag köksluckor

Handtag är en viktig del av köksluckornas design. De påverkar inte bara kökets estetik utan också dess funktionalitet. Här är några populära typer av handtag för köksluckor

Stålhantag

Stålhantag ger en modern och industriell touch till köket. De är lätta att rengöra och ger en minimalistisk känsla till köksluckorna.

Trähandtag

Trähandtag ger en varm och naturlig känsla till köket. De är populära i lantliga eller skandinaviska köksdesigner och kan anpassas till olika träfärger och ytor.

Plasthandtag

Plasthandtag är prisvärda och finns i olika former och färger. De är lätta att underhålla och passar bra i barnvänliga kök.

Metallhandtag

Metallhandtag finns i olika metaller som koppar, mässing och nickel. De ger en elegant och lyxig känsla till köket och kan vara antingen traditionella eller moderna beroende på designen.

Knoppar

Knoppar är små rundade handtag som kan vara enkla eller dekorativa. De används ofta på skåplådor och ger en charmig touch till köket.

Inbyggda handtag

Inbyggda handtag är integrerade i själva köksluckan och skapar en slät och strömlinjeformad yta. De är mycket moderna och ger ett rent utseende till köket.

Läderremmar

Läderremmar som handtag ger en rustik och unik touch till köket. De kan komplettera en mängd olika köksstilar.

Porslinshandtag

Porslinshandtag ger en vintagekänsla till köket och kan vara i olika färger och former.

Kökskakel

Porslinskakel

Porslinskakel är känt för sin hållbarhet och mångsidighet. Det finns i olika färger, mönster och storlekar och är lätt att rengöra, vilket gör det till ett populärt val i kök.

Metrokakel

Metrokakel är rektangulärt kakel som vanligtvis används i tunnelbanestationer, men har blivit mycket populärt i köksdesign. Det ger en retro känsla och finns i olika färger och storlekar.

Mosaikkakel

Mosaikkakel består av små bitar som sätts ihop för att skapa en vacker yta. Det är tillgängligt i olika material som glas, keramik och natursten och ger en unik och konstnärlig touch till köket.

Klinkerkakel

Klinkerkakel är känt för sin hållbarhet och värmebeständighet. Det är ett utmärkt val för köksgolv eftersom det är tåligt och lätt att rengöra.

Marmor

Marmor är en lyxig sten som ger elegans till köket. Även om det kan vara dyrt, ger det en tidlös skönhet och är perfekt för köksbänkar och väggbeklädnad.

Träkakel

Träkakel ger en varm och rustik känsla till köket. Det är ett utmärkt val för dem som älskar träets utseende men vill ha något mer hållbart och vattentåligt.

Cementkakel

Cementkakel är handgjorda och kommer i olika mönster och färger. De ger en unik och konstnärlig touch till köksytorna.

Keramikkakel

Keramikkakel är ett av de mest populära alternativen på grund av sin mångsidighet. Det är tillgängligt i en mängd olika färger och mönster och är lätt att underhålla.

Kökskakel

Renovera kök

Att renovera köket är en spännande och givande process som ger ditt hem en ny dimension av stil och funktionalitet. När du väljer att renovera köket, öppnar du dörren till en värld av möjligheter. En välgjord köksrenovering kan förvandla ditt kök till en praktisk och inbjudande plats där du trivs att tillbringa tid.

Planering är nyckeln. Innan du påbörjar din köksrenovering är det viktigt att noggrant planera varje steg. Överväg dina behov och önskemål. Vill du ha mer förvaringsutrymme? Behöver du moderna apparater? Eller drömmer du om en öppen planlösning? Genom att identifiera dina krav kan du skapa en renoveringsplan som passar din livsstil.

Material och design är avgörande faktorer. När det gäller material är det viktigt att välja högkvalitativa alternativ som är både funktionella och estetiskt tilltalande. Arbetsytor i kvarts eller granit ger inte bara en elegant touch utan är också lätta att rengöra och underhålla. När det kommer till design är det viktigt att tänka på kökets layout. En praktisk arbetstriangel mellan diskbänken, spisen och kylskåpet underlättar arbetsprocessen.

Färg och belysning påverkar atmosfären i köket. Ljusa färger öppnar upp rummet och skapar en känsla av rymlighet, medan mörka färger ger en mer intim känsla. Belysningen är också en viktig faktor. Lämplig belysning över arbetsytor och matplats ger en trivsam atmosfär och underlättar matlagningen.

Erfarna hantverkare är avgörande för en framgångsrik köksrenovering. Att anlita professionella är nödvändigt för att säkerställa att renoveringen utförs enligt högsta standard och i enlighet med dina önskemål.

En välutförd köksrenovering är inte bara en förbättring för ditt nuvarande boende utan också en investering i framtiden. Ett stilrent och funktionellt kök ökar inte bara din livskvalitet utan också värdet på ditt hem. Genom att noggrant planera, välja rätt material och arbetskraft samt investera i en professionell renovering, kan du förvandla ditt kök till en plats som du stolt visar upp och njuter av varje dag. En genomtänkt köksrenovering kommer inte bara förbättra ditt boende utan också göra matlagningen och umgänget i köket till en glädje.