Tips och råd för att renovera små badrum

Renovera små badrum kan vara en utmaning för många. Samma gäller när du ska bygga ett badrum i ett trångt utrymme. Välkommen till Forma kök och bad. Vi är en byggfirma som är speciallister på badrumsrenovering och köksrenovering i Stockholm.

Beställ en offert

Planera första innan renovering

Oavsett om ditt badrumsrenovering är stort eller litet är en noggrann planering och detaljerad projektbeskrivning avgörande. Hos Forma kök och bad hjälper vi dig att kartlägga alla steg i din renovering för att säkerställa att inget lämnas åt slumpen. En genomtänkt plan ger en klar bild av vad som behöver göras och hjälper till att förutse kostnaderna.

Våra experter arbetar med dig för att skapa en detaljerad projektbeskrivning som också fungerar som ett underlag för avtalet mellan dig och oss som entreprenör. Vi använder alltid standardkontrakt för att säkerställa tydlighet och trygghet för båda parter.

Kom ihåg att vissa åtgärder vid en badrumsrenovering kan vara anmälningspliktiga eller kräva bygglov. Vi på Forma kök och bad hjälper dig att undersöka detta och sköter nödvändiga anmälningar så att du kan känna dig trygg genom hela processen.

renovera små badrum
Kundrekommendationer
Renovera små badrum

Renovera små badrum med en liten budget

Att renovera små badrum kan vara både en utmaning och en möjlighet att skapa ett funktionellt och stilrent utrymme utan att spränga budgeten. När du arbetar med begränsat utrymme är det extra viktigt att ha en tydlig och realistisk budget för att säkerställa att du får ut det mesta av varje krona.

För att hålla kostnaderna nere börja med att göra en detaljerad kostnadskalkyl. Lista alla nödvändiga utgifter från material och arbetskraft till eventuella oförutsedda kostnader. Hos Forma kök och bad erbjuder vi 10-15% rabatt på allt material vilket hjälper dig att hålla kostnaderna inom rimliga gränser. Dessutom har vi konkurrenskraftiga priser på våra tjänster vilket gör det enklare att hålla sig inom budgeten.

Vid renovering av små badrum är det klokt att välja kostnadseffektiva men hållbara material. Vårt team kan ge dig råd om prisvärda alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. Att anlita professionella hantverkare från Forma kök och bad garanterar att arbetet utförs effektivt och korrekt vilket sparar både tid och pengar i längden.

Hur lång tid tar det att renovera små badrum

Att renovera små badrum kan vara en utmaning men med rätt planering och förberedelser kan vi skapa ett bra och stilrent badrum. Renovera små badrum tar vanligtvis 3-4 veckor men kan variera beroende på projektets omfattning. När vi påbörjar din renovering är det viktigt att ha ett par veckors marginal i tidsplanen. Oförutsedda händelser kan alltid uppstå och kan försena renoveringen. Beställ byggmaterial i god tid eftersom leveranstider för kakel, klinker och andra material kan påverka tidsramen. Men om ni låter oss på form kök och bad sköta hela beställningen kan vi forma er badrumsrenovering enligt den tidsplanen vi har kommit överens. 

För att undvika förseningar och extra kostnader är det avgörande att följa den planering som du och vi kommit överens om. Stora eller många ändringar under arbetets gång kan ha stor inverkan på både tidsplanen och slutpriset.

Renovera små badrum
Renovera små badrum

Välj rätt kakel till väggen

Att renovera små badrum kan vara en utmaning men med rätt kakelval kan du skapa en illusion av mer utrymme och ett harmoniskt rum. Här är några tips för att välja rätt kakel:

För att ge ditt badrum en rymligare känsla använd stora kakelplattor i samma nyans för både golv och väggar. Detta skapar en enhetlig yta som gör att rummet känns större. Stora blanka kakelplattor reflekterar ljus och ger en spegeleffekt som förstärker rymdkänslan. Ljusa färger är också nyckeln – de reflekterar ljuset bättre och öppnar upp rummet visuellt.

Kakelval och rummets dimensioner:

  • Liggande rektangulära plattor: Gör rummet mer avlångt.
  • Stående kakelplattor: Ger en illusion av högre takhöjd.

Att hålla inredningen i ljusa och monokroma toner hjälper till att skapa en harmonisk och rymlig atmosfär. Begränsa färgpaletten för att undvika visuellt kaos och ge badrummet ett lugnt och enhetligt utseende.

Belysningens roll:

Belysning är avgörande särskilt om badrummet saknar fönster. Placera ljuskällor runt speglar, skåp och hyllor. Använd spottar i taket eller installera vägglampor för att skapa ett mjukt och jämnt ljus som förhöjer rymdkänslan.

Bra att tänka på när du ska renovera små badrum!

Satsa på duschväggar eller duschdörrar

Välj ljust, blankt och stort kakel

Små smarta handfat och smal toalett

Tänk smart förvaring för hela familjen

Renovera sma badrum

Forma kök och bad- Mästare på att renovera små badrum

Vi har renovera allt! Små till stora badrum. Badrum med små dörrar och lågt tak till badrum med högt i tak och stora dörrar. Vi kan renovera små badrum och vi gör det bra. Vi har mer än 20 års erfarenhet att renovera badrum i Stockholm och tusentals nöjda kunder genom våra år inom byggbranchen.

Vi bygger och skapar ditt drömbadrum

Forma Kök & Bad hjälper dig med BadrumsrenoveringKöksrenovering
Totalrenovering, ritningar och projektledning av din renovering på Östermalm. Vi tar fram förslag för enstaka rum eller hela din bostad. Vårt arbete innefattar produkt- och materialförslag, ritningar och leverans samt utförande av själva arbetet.

Vi tar hand om hela entreprenaden. Du behöver inte vara involverad i renoveringen utan vi finns på plats och ser till att förverkliga ditt projekt.